Registrovat se k daním je nově možné i elektronicky

4. červenec 2011  |  Hana Čuříková

Splnění daňové povinnosti je opět o něco komfortnější. Generální finanční ředitelství nově umožňuje podat další přihlášky k registraci elektronicky. Jde o přihlášku k registraci pro fyzické i právnické osoby, k registraci plátcovy pokladny a přihlášku k registraci k DPH.

Daňový subjekt může přihlášku k registraci odeslat přímo z daňového portálu. Pokud přihláška není opatřena uznávaným elektronickým podpisem, je třeba odeslaný formulář ještě do pěti dnů potvrdit u správce daně, a to písemně (podaný formulář se vytiskne, podepíše jej oprávněná osoba a podá příslušnému správci daně), ústně do protokolu či prostřednictvím datové schránky. Nadále je též možné formulář doručit správci daně v papírové podobě či podat prostřednictvím datové schránky. Formuláře jsou od července k dispozici na stránkách daňového portálu České daňové správy na adrese http://eds.mfcr.cz/.

Přihlášku k registraci k dani z příjmů musí podat ten, kdo získá povolení nebo oprávnění vykonávat činnost, která je zdrojem zdanitelných příjmů nebo jejíž výsledky jsou předmětem daně. Přihlášku k registraci je nutné podat správci daně do třiceti dnů ode dne účinnosti takového oprávnění či povolení.

Naše newslettery

×