Paušální daň od roku 2021

9. prosinec 2020  | 

Návrh zákona o paušální dani dne 7. 12. 2020 podepsal prezident a nyní čeká na zveřejnění ve Sbírce zákonů. Přehledné informace a pokyny, jak při uplatnění režimu paušální daně postupovat, zveřejnila Finanční správa na svých webových stránkách, vč. povinného formuláře k oznámení vstupu do paušálního režimu.

Zákon o paušální dani čeká na zveřejnění ve Sbírce zákonů, k čemuž dojde v nejbližších dnech. Blíže o paušální dani se dozvíte z našeho článku ZDE. Při rozhodování, zda do tohoto režimu vstoupit či nikoliv, a co by to pro osoby samostatně výdělečně činné konkrétně znamenalo, lze čerpat informace i pokyny také přímo z webových stránek Finanční správy.

Finanční správa již zveřejnila přehledné informace o podmínkách, co je potřeba splnit pro vstup do režimu paušální daně, včetně odpovědí na nejčastější dotazy a situace. Jelikož je nezbytné uplatnění režimu paušální daně v roce 2021 oznámit na finanční úřad nejpozději do 10. ledna 2021, na webových stránkách Finanční správy je zveřejněn také povinný formulář pro oznámení osoby samostatně výdělečně činné, které nemají datovou schránku pro podání podepsaného oznámení v tištěné podobě. Osoby, které mají zřízenou datovou schránku, mohou formulář oznámení vstupu do režimu paušální daně vyplnit elektronicky přímo na webových stránkách Finanční správy v aplikaci ZDE.

Naše newslettery

×